Lägg till i önskelistan

Artikelnummer:
TLCBCTINTIKO2

Tintin 2: Tintin i Kongo (häftad) av Hergé

Tintin 2: Tintin i Kongo (häftad) av Hergé

Format: Häftad
ISBN: 9789163840296
Förlag: Bonnier Carlsen bokförlag AB
Utgivningsland: Sverige
SAB: uHci
Originaltitel: Tintin au Congo
Originalspråk: Franska
Medarbetare: Wahlberg, Björn (form)
Illustratör/Fotograf: Hergé
Illustrationer: färgill.
Översättare: Björn Wahlberg
Upplaga: 1
Antal sidor: 64
Vikt: 260 g
Höjd: 295 mm

Beskrivning:
Tintin och Milou reser till Kongo för att jaga vilda djur och uppleva det afrikanska naturlivet. Som den orädde äventyrare Tintin är, kommer han en diamantliga på spåren. Kongo var en gång koloni till Belgien, och européernas syn på Afrika var då mycket fördomsfull, något man ska ha i åtanke när man läser detta album ... Tintins äventyr skapades av den belgiske serietecknaren Hergé (pseudonym för Georges Remi), som levde 1907-1983. Allt som allt blev det 23 äventyr som tog Tintin och hans vänner över hela jordklotet och ända till månen.

 

Den 10 januari 2004 fyller Tintin 75 år och detta firas stort med att hela serien ges ut i en helt ny översättning av tintinkännaren Björn Wahlberg, som även gjort den digitala textningen. Serien kommer äntligen att utges i kronologisk ordning och de första sex äventyren utkommer i april. Därefter är utgivningstakten ett album per månad.

 

Utgivningen av Tintins äventyr i Sverige påbörjades 1960-1962 då Bonniers gjorde ett försök att utge fyra inbundna böcker. Detta fungerade emellertid inte alls, och det dröjde ända till 1968 då Illustrationsförlaget (senare Carlsen/if) påbörjade sin albumutgivning som visade sig bli en succé.

 

Under åren som gått har serien sammanlagt sålt i snart 5,3 miljoner exemplar i Sverige, och vissa av albumen har tryckts i 26 upplagor! I världen ligger den totala försäljningssiffran någonstans runt 200 miljoner exemplar och serien har utgivits i 70 länder på 60 språk.

 

Läs mer om albumet härTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Produkter
  

Chat
Kundtjänst