Lägg till i önskelistan

Artikelnummer:
TLCBCTINFARCIG

Tintin 4: Faraos cigarrer (häftad) av Hergé

Tintin 4: Faraos cigarrer (häftad) av Hergé

*Slutsåld

 

Format: Häftad
ISBN: 9789163840319
Förlag: Bonnier Carlsen bokförlag AB
Utgivningsland: Sverige
SAB: uHci
Originaltitel: Les cigares du pharaon
Originalspråk: Franska
Medarbetare: Wahlberg, Björn (form)
Illustratör/Fotograf: Hergé
Illustrationer: färgill.
Översättare: Björn Wahlberg
Upplaga: 1
Antal sidor: 64
Vikt: 260 g
Höjd: 295 mm
 


Beskrivning:

Under en båtresa till Fjärran Östern träffar Tintin och Milou på den virrige professorn Filemon Syklon (en förlaga till Kalkyl) som är på jakt efter farao Kih-Oskhs grav. De mellanlandar i Egypten och kommer en opiumliga på spåren. Jakten går ända till Indien, medan de jagas av detektiverna Dupond och Dupont som här gör entré. Andra nya, och återkommande, bekantskaper är skurken Rastapopoulos och månglaren Oliveira da Figueira.

 

Till skillnad från de tre första äventyren har Hergé här skrivit ett mysterieäventyr, inspirerad efter att ha läst en artikel om arkeologen Howard Carter som drabbades av "Tutankhamons förbannelse" efter sin utgrävning 1922. Historien är kryddad med en mystisk förbannelse, ett ondskefullt geni och ett gift som kan göra en galen. Tintins äventyr skapades av den belgiske serietecknaren Hergé (pseudonym för Georges Remi), som levde 1907-1983.

Allt som allt blev det 23 äventyr som tog Tintin och hans vänner över hela jordklotet och ända till månen. Den 10 januari 2004 fyller Tintin 75 år och detta firas stort med att hela serien ges ut i en helt ny översättning av tintinkännaren Björn Wahlberg, som även gjort den digitala textningen. Serien kommer äntligen att utges i kronologisk ordning och de första sex äventyren utkommer i april. Därefter är utgivningstakten ett album per månad.

Först 1968 påbörjade Illustrationsförlaget (senare Carlsen/if) sin albumutgivning av Tintins äventyr som visade sig bli en succé. Under åren som gått har serien sammanlagt sålt i snart 5,3 miljoner exemplar. I världen ligger den totala försäljningssiffran någonstans runt 200 miljoner exemplar och serien har utgivits i 70 länder på 60 språk.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Produkter
  

Chat
Kundtjänst