Nya utställningar

Featured: Manuela Vintilescu | The Flavour Of Spring” | Art: ”Keep It Simple”

MANUELA VINTILESCU
7 March in STOCKHOLM

"Som 7-åring besökte Manuela Vintilescu en utställning av Niki de St. Phalle på Moderna Museet i Stockholm. Detta kom att bli en av de största konstupplevelser i hennes liv, och som kom att prägla en stor del av hennes konstnärskap.

Efter att ha gått ut Franska Skolan i Stockholm fortsatte Manuela att studera PR, grafik, silk screen teknik och måleri i Frankrike, England och Sverige. 

Under många år arbetade hon inom dessa olika områden, men har den senaste tiden fokuserat sitt arbete på främst vinylmålning på canvas. Dessa målningar är en kombination av alla hennes olika upplevelser. Manuela kallar dem "Popicons", eftersom där det alltid förekommer en person porträtterad på ett popart sätt.

Manuelas far, Jan Vintilescu var den första författaren att introducera Haiku dikter i Sverige. 1959 publicerades hans första interpretationer på svenska. Faderns fascination av den japanska kulturen, samt en släktings långa vistelse i japan, har gjort att Manuelas konst fått en ny och spännande riktning, nämligen japansk popart.

Genom att använda sig av blommor och asiatiska flickor, blandat med haiku dikter och japanska tecken, skapar Manuela en japanskt inspirerad drömvärld, med ögonfångande färger och harmoniska kalligrafiliknande penseldrag." - mivagallery.se

Miva Fine Art Galleries | Grev Turegatan 10 | 114 46 Stockholm | +46 8 611 65 05 | mivagallery@mivagallery.se
Bild & Text: Varm tack till Mivagallery.se

Produkter
  

Chat
Kundtjänst